Aleksandra, rak dojk

Najprej bi se rada zahvalila Dr. Maniju, Giriju, Mojci in Sonci za vso ljubezen in trud, ki ga vložijo v obstoj Hiše Ayurveda. Vsi prispevajo svoje srce v znanje ajurvede in vsakič, ko pridem v Hišo Ayurveda na tretma, čutim to pozitivno energijo.

Hiša Ayurveda ni le wellness, kjer ti ponudijo dobro masažo in zdravijo tvojo bolezen, vendar je kraj kjer se lahko resnično pozdraviš. Leta 2011, pri starosti 45 let sem dobila raka na prsih, povezanega z nivojem estrogena. Imela sem operacijo in kemoterapijo. Slednje nisem prenesla dobro in ker moje telo in duša nista več zmogla, sem zavrnila obsevanje. Predpisali so mi Tamoxifen, vendar sem imela po njem zelo hude stranske učinke. S podporo svojega moža sem se obrnila k drugim možnostim. Kupila sem knjigo o Ajurvedi, Prakriti Roberta E. Svobode, ki je bila zame pravo odkritje. Ko sem se preselila v Slovenijo, sem naletela na Hišo Ayurvedo preko majhnega oglasa v neki reviji. To je bilo poleti, 2013. V Hiši Ayurvedi sem opravila panchakarma razstrupljanje in nato 3 mesece jemala priporočena zelišča. Po razstrupljanju sem se počutila veliko bolje, imela sem več energije in jasne misli. Prenehala sem z Tamoxifenom in se odločila, da nadaljujem terapijo pri dr. Maniju.

Dr. Mani mi je pomagal razumeti, kako je prehrana pomembna za stanje našega uma in telesa ter kako pomembno je biti povezan s svojim umom in telesom. Ajurvedski principi so izredno logični in v harmoniji z naravo.

Ta »veda o življenju« (ajurveda) mi je rešila življenje in sedaj uživam življenje, ki je bolj kvalitetno, kot življenje pred diagnozo. V Hišo Ayurvedo še vedno prihajam pogosto in vesela sem, da Dr. Mani in terapevta Biju in Giri z nami v Sloveniji delijo svoje znanje ajurvede.