Zlati ghee

Pri nas lahko kupite tudi ekološki ghee – “Zlati Ghee“, pridelan ročno v Sloveniji.

V Hiši Ayurveda ponujamo “Veliki Ghee” – 430g / 580ml (14,00 €)

Zlati ghee

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta. Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po EKO in BIO visoko predpisanih standardih tudi čez zimo. S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine, vodo, nečistoče, kazein in laktozo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo. Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje različne maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje. Ajurveda ga prav zaradi teh lasnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje in je skrivnost »la Chef« . Več o uporabi ghee-ja v ajurvedi: http://www.ghee.si/ayurveda

Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.

Proizvajalec: Zavod za zdravo življenje, Jugorje pri Metliki 8, 8331 Suhor, Bela krajina

Dodaten opis in uporabnost izdelka: www.ghee.si/

 

Ghee povečuje intelekt, spodbuja dolgoživost,

je afrodiziak in ščiti telo pred različnimi boleznimi.

– BHAVAPRAKASHA –

Ajurvedski tekst iz 16.st