Sprostitveni tretmaji – masaže

Sprostitveni tretmaji – masaže

V primerjavi z večino sodobnih vrst masaž so ajurvedske masaže izrazito individualne izkušnje.

Ajurveda je pozorna na stanje telesa posamezne osebe, zato lahko pričakujemo, da bo terapevt/maser svojega bolnika obravnaval tako kot narekujejo okoliščine in to je lahko zelo različno od osebe do osebe. Pri vseh masažah se Ajurveda posveča tudi Marma-točkam (točke vitalnosti našega telesa) in preko katerih povečamo pretok vitalnosti v telesu.

Nekatere ljudi je potrebno na primer masirati od glave do peta, medtem ko bodo drugi pri isti vrsti tretmaja deležni masaže od peta do glave, v obratni smeri. Pri nekaterih ljudeh bo terapevt morda posvetil posebno pozornost drugim vitalnim delom, kot sta glava ali trebuh. Prav tako se razlikujejo olja, ki se uporabljajo v ajurvedi: uporabljamo več kot 200 različnih vrst olj, ki se razlikujejo po svoji sestavi, učinkovitosti in uporabi, nikdar pa jih ne mešamo naključno. V nasprotju z običajno masažo so vsa ajurvedska olja, ki jih uporabljamo, zmešana v določenem razmerju, tako da vedno odgovarjajo stanju telesa klientov in tretmaju, ki so si ga izbrali.

Med sprostitvene tretmaje spadajo vse masaže, oljno oblivanje določenih točk ter zeliščno parno savnanje. Ajurvedska savna ima posebnost, da glave ne izpostavljamo vročini, temveč se savnamo samo od vratu navzdol ter tako prihranimo možganom nepotreben stres.

V času menstruacije se tretmajev ne izvaja!

ABHYANGA [abjanga] – oljna masaža celega telesa

Sprostitvena masaža, ki zmanjšuje stres, izboljšuje cirkulacijo krvi in limfe, zavira proces staranja, pomlajuje kožo in dviguje telesno počutje. Odlična je tudi kot protibolečinska masaža in masaža za športnike.

Čas trajanja: 50 min / 49 eur — čas trajanja: 70 min / 58 eur — čas trajanja: 90 min /61 eur

SHIRO DARA [širo dara]- ‘nebeška masaža glave’

Tretma glave in ramen s toplimi zeliščnimi olji. Dolgotrajno zlivanje olja na točke na čelu nas globninsko sprošča, zmanjšuje nespečnost, migrene, vrtoglavico, omotičnost, de­presijo ter izboljšuje spomin.

Čas trajanja: 50 min / 57 eur

SHIRO ABHYANGA [široabjanga] – masaža glave

Masaža glave s toplimi zeliščnimi olji. Zmanjšuje nespečnost, migrene, vrtoglavico in omotičnost, de­presijo, izboljšuje spomin in fokus.

Čas trajanja: 30 min / 37 eur

SARVANGA DHARA [sarvanga dara]

”Kraljica” ayurvedskih masaž. Štiri-ročna masaža, učinkovita pri hudih revmatičnih težavah, migrenah, nervozi, stresu, globinsko sprošča, veča libido …

Čas trajanja: 70 min / 80 eur

PODIKIZHI [podikizi]

Toplo, parno, zeliščno ‘tapkanje’ telesa. Navadno se izvaja v kombinaciji s Abhyango. Odlično za probleme s sklepi in išijasom. Posebno primerno tudi za določene vrste artrtitisa in bolečine v križu.

Čas trajanja Abhyanga + Podikizhi: 110 min / 80 eur

MASAŽE ZA NOSEČNICE

Masaže po individualnih potrebah, predvsem v področju medenice, nog …

Čas trajanja: 50 min / 48 eur — čas trajanja: 60 min / 55 eur

(nosečniške masaže se opravljajo samo od 5.-7. meseca nosečnosti)

PARNA SAVNA [vašpasvedanam]

Očiščevalna parna savna.

Pri parni savni se prekuha listje, ki je nabrano z vej posebej za to izbranih zdravilnih rastlin, telo nato izpostavimo pari, ki se pri vretju listov ustvarja. Ta tretma odstranjuje nečistoče iz telesa, zmanjšuje obloge maščevja in je zelo koristen pri določenih kožnih boleznih. Ajurvedska savna ima posebnost, da glave ne izpostavljamo vročini, temveč se savnamo samo od vratu navzdol ter tako prihranimo možganom nepotreben stres.

Čas trajanja: 20 min / 29 eur

 

KOMBINIRANI SPROSTITVENI TRETMAJI:

ABHYANGA & SHIRO DHARA

je marma oljna masaža telesa & tretma glave in ramen s toplimi tekočimi olji.

Čas trajanja: 110 min / 90,00 eur

ABHYANGA & VASHPASWEDANA

je marma oljna masaža telesa in očiščevalna parna savna.

Čas trajanja: 90 min / 75,00 eur

ABHYANGA & PODIKIZHI

je marma oljna masaža telesa z zeliščnim ‘tolčenjem’ (dva mošnjička zelišč, s katerimi se ‘tapka’ po telesu).

Čas trajanja: 110 min / 80,00 eur

 

Cenik sprostitvenih tretmajev