Mojca, 37 – Nespečnost, kronična utrujenost, hormonsko neravnovesje

Hišo Ayurveda obiskujem od meseca maja 2012. Hiter tempo in stresno sodobno življenje sta se mi kazala ponoči kot nespečnost, podnevi kot kronična utrujenost in sicer, v splošnem hormonskem neravnovesju. Čeprav sem zase menila, da živim zdravo ob vsej bio prehrani, sadnih sokovih, skledah solat in drugem, danes vem da je bil moj prehranjevalni režim neusklajen in površen.

Po določitvi mojega tipa, po priporočeni dieti, po terapiji Panchakarma in ob zeliščni terapiji, ki mi jo predpisuje spoštovani Dr. Mani so moje ginekološke in hormonske težave povsem izginile. Dolgotrajne in neredne menstruacije z vmesnimi nepojasnjenimi krvavitvami so se uredile in moj mesečni ciklus je po tri mesečnem upoštevanju vseh navodil Dr. Manija končno reden in krvavitve so normalne. Hormonskih tablet za uravnavanje mesečnega ciklusa ne uživam več. Moja krvna slika je iz meseca v mesec boljša in sčasoma sem zaradi izvrstnih rezultatov načela Ayurvede pričela uvajati v našo družinsko dnevno rutino. Moj mož je na jutranje polnozrnate kaše namesto običajnih sadnih sokov na začetku gledal nezaupljivo, zdaj pa jih tudi sam z velikim veseljem pozajtrkuje.

K Dr. Maniju sem pripeljala na pregled tudi 6 letnega sinčka, ki se je zadnji dve leti boril z parapsoriazo. Po pregledu in določitvi tipa in s tem tudi prehranjevalnih navad, ter izločitvi zanj neustreznih živil, od spremenjenega režima prehrane dalje, novega izbruha izpuščajev ni več!

V Hišo Ayurveda se vsakokrat z veseljem vračam, ko grem samo na sprostitveno masažo ali ob kakšni drugi manjši zdravstveni težavici. In ko bo leto naokoli zopet pridem na vsakoletno čiščenje uma in telesa. Prijaznost, odprtost, strokovnost in neskončno znanje Dr. Manija sta me prepričala!