Več o osnovnih principih ajurvedskega prehranjevanja
Z razumevanjem principov ajurvedske prehrane lahko vsak posameznik poskrbi za svoje zdravje ter ustrezno ukrepa.
Predavanje v Kalčku v Šiški:
ČETRTEK, 23. FEBRUAR, OB 17:30h
AJURVEDSKI NAČIN PREHRANJEVANJA
Predavanje bo na Celovški cesti 268 v Ljubljani in je brezplačno.
Vodi ga Maruša Erbežnik.
Vsebina:
• Kaj vpliva na naše zdravje?
• Prebavni ogenj –njegovo delovanje in vpliv na zdravje
• Vpliv hrane na telo in um
• Delitev hrane na šest okusov in kaj se zgodi, če pojemo preveč hrane istega okusa
• Primerna hrana za posamezne letne čase in kateri se moramo izogibati
• Praktični napotki in priporočila za zimski čas
• Pomen razstrupljanja telesa – panchakarma
Z razumevanjem teh osnovnih in naravnih principov ajurvede lahko vsak posameznik poskrbi za svoje zdravje in lažje prepozna zgodnje simptome neravnovesja v svojem telesu in umu ter ustrezno ukrepa.