Zakaj je uživanje hrane z rokami dobro za zdravje?

Večina Indijcev uživa hrano z rokami. Ste vedeli, da ima prehranjevanje z rokami vrsto pozitivnih učinkov? Navajamo štiri.

Naše navade stremijo k uporabi žlic in vilic ter ostalega pribora, medtem, ko velika večina Indijcev jé z rokami.

Ali ste vedeli, da ima prehranjevanje z rokami vrsto pozitivnih učinkov?

Navajamo 4 argumente, zakaj je vredno poizkusiti!

1. Vaša življenjska energija se uravnovesi:

V vseh bitjih se pretaka 5 življenjskih energij ali elementov. Vsak element ustreza prstu na roki (palec predstavlja ogenj, kazalec zrak, sredinec prostor, prstanec zemljo in mezinec vodo). Neravnovesje v katerem od teh elementov povzroči bolezen. Med prehranjevanjem, ko združimo palce na roki (združimo vseh 5 elementov) v hrano pošljemo energijo. S tem so vse energije v ravnovesju kar nam pomaga, da ostanemo zdravi.

2. Izboljša prebavo:

Dotik je najmočnejši in pogosto uporabljeni občutek našega telesa. Ob dotiku hrane možgani sporočijo želodcu, da imamo namen jesti. Tako se želodec pripravi na prebavo hrane.

3. Povečuje zavestno hranjenje:

Pri prehranjevanju z rokami pozornost usmerimo  na hrano. Zavestno hranjenje je veliko bolj zdravo, kot mehansko prehranjevanje s priborom, saj se poveča asimilacija hranil iz zaužite hrane, izboljšuje prebavo in krepi zdravje.

4. Zavaruje nas pred opeklinami v ustih:

Roke so zelo učinkoviti temperaturni senzor.  Ob dotiku hrane lahko hitro ocenite kako vroča je.  Na ta način se zaščitite pred opeklinami v ustih in na jeziku.

Nasvet dneva

Prehranjevanje z rokami res ni nekaj, česar bi bili v naši kulturi navajeni. Vsekakor pa že samo dejanje, ko preizkusiš nekaj novega, krepi duha in širi obzorja. Če ne drugega, je lahko vsaj zabavno. 🙂